Sateinen päivä on poikienkin mielestä oiva aika kunnon rentoutumiseen. Caro on nukkunut jo pari tuntia putkeen, Frodo tarkkailee meidän touhuja toisella silmällä.

1670076.jpg

Frodo 3kk ikäisenä Savonlinnassa

Huomaa karvainen lomakuono :)

Kun isä-pappa on jo 9-vuotias on pitänyt oikein muistella, miten sitä pentua taas käsiteltiinkään. Avainsana on rutiinit ja "yli"tekeminen. Mahdollisimman monta kertaa päivässä nostetaan pentu trimmauspöydälle. Aina kun tullaan sisälle ja tassut ovat vähänkin märät, pentu pöydälle ja kuivaus. Kun pentu vaikuttaa väsyneeltä (mutta ei tietysti kesken unien), on oikea hetki harjoitella esim. harjausta tai vaikka kuivan turkin föönausta. Näin pentu ei jaksa rimpuilla vaan alistuu käsittelyyn kiltisti. Hännästä voi pitää kiinni, kun harjataan kroppaa ja jalkoja. Sitten pentu komennetaan istumaan ja pidetään kevyesti kuonosta, jolloin pään harjaus onnistuu. Föönauksen harjoittelun olemme aloittaneet pienitehoisella matkaföönilla, jonka ääni on hiljainen. Kun pentu kasvaa, voidaan siirtyä suurempitehoisiin koneisiin. Muutaman päivän päästä on edessä "oikea" pesu ja föönaus. Pesu onkin paikallaan. Nyt kun isä ja poika ovat siirtyneet kontaktilajeihin :) on ottelun seurauksena yleensä kuolasta märkä pennun pää. Caro puree Frodon jalkoja ja Frodo näykkii Caron päätä (ei siis pure vaan lähinnä nuolee).

Carolta puhdistetaan silmistä rähmät päivittäin, samoin tarkastetaan korvat ja hampaat. Nämä toimenpiteet olemme tehneet ottamalla pennun tiukkaan otteeseen syliin selälleen jalkojen väliin. Kuonosta kevyesti kiinni pitämällä ja kehumalla kovasti nämäkin onnistuvat hyvin.

Caron täytyy aina istua ennenkuin se saa ruokaa. Samoin sen pitää istua, kun hihnaa laitetaan ja riisutaan. Hihnassa kulkeminen sujuu mallikkaasti. Sitä on harjoiteltu myös ilman, että Frodo on mukana. Frodohan näyttää pennulle koko ajan mallia, miten liikutaan ja mitkä paikat kannattaa haistella. Jos Frodo ei ole mukana, pennun mielenkiinto siirtyy herkemmin hihnaan. Hihnaa täytyy vaan pitää sellaisessa asennossa, että pureskelu ei onnistu ja kehua kun pentu liikkuu eteenpäin.

1670068.jpg

Musta tulee isona jalkapalloilija!

Sisällä pissojen osumatarkkuus paperille on 80 %, kakat tehdäänkin ulos 100 %:sesti. Kieltosanat ei ja pois pitää iskostaa tiukasti. Caro ei enää sisällä koske kukkapurkkeihin. Ulkona se voi vielä jostain kukkaistutuksesta napata kukan, mutta esim. vesiaiheeseen se ei ole enää yrittänyt koskea, vaan kiertää sen kaukaa. Niin onkin paras, sillä se on kaikenkokoisten lintujen ja oravien mieluisa juoma- ja pesupaikka. Raparperipenkki ja sen takana oleva kasvikomposti oli sille kyllä niin vastustamaton piilopaikka, että jouduimme rajaamaan sen verkolla. Ehkä se yritti vain etsiä matoja talon isännälle :) Se ei vaan tiedä vielä, että perhokalastus on isännän intohimo.

Nyt lähdetään ostamaan uusi trimmeri. Ajattelimme, että on hyvä pitää yhtä trimmeriä varalla, kun on kaksi isoa koiraa trimmattavana. Vanha trimmerimme on Moser Rex, nyt ajattelimme hankkia Osterin.